Gaat het kabinet hackers steunen?
Cyberveiligheid staat hoog op de agenda van het kabinet. Dat gaat nu kijken welke rol een groep van 100 ethische hackers kan spelen in het bestrijden…
Kies verschillende wachtwoorden voor belangrijke sites. Je kunt 1 zin als basis gebruiken en dat per website aanvullen met een paar letters. Bewaar de wachtwoorden niet in je computer of in je mobiele telefoon. Als je dat per se wilt, doe dat niet in een Word-document. Je kunt er een foto van maken en tussen je honderden andere foto’s verstoppen. Als je de foto ‘mijn babyfoto’ noemt, denkt een hacker niet direct aan wachtwoorden en waarschijnlijk gaat hij ook niet honderden foto’s doorzoeken.
Bewaar je wachtwoorden niet in je computer. Goede apps die je wachtwoorden onthouden zijn Last Pass, KeePass en 1Password. Hiermee hoef je nog maar één wachtwoord te onthouden, die van de app zelf. Alle andere wachtwoorden worden door het programmaatje onthouden. Ze zijn beveiligd door sterke versleuteling (encryptie).
Check op www.haveibeenpwned.com of bedrijven/websites je wachtwoord gelekt hebben en zo ja, verander zo snel mogelijk je wachtwoord (ook op alle andere websites waar je dat wachtwoord voor gebruikt).
Cyberveiligheid staat hoog op de agenda van het kabinet. Dat gaat nu kijken welke rol een groep van 100 ethische hackers kan spelen in het bestrijden…
De gerenommeerde IT-nieuwssite AG Connect meldt dat er dit jaar weer tal van nieuwe cyberdreigingen bijkomen, zoals deepfakes, spearphishing en het…
Medio december vorig jaar haalde de Nederlandse politie, in samenwerking met opsporingsdiensten uit een viertal andere landen, 48 zogenaamde…
In het nieuwe Actieprogramma Veilig Ondernemen 2023-2026 is de aanpak en preventie van cybercrime een van de belangrijkste speerpunten. Dit actieplan,…
Ook in Limburg starten cybercriminelen hun aanval op grote bedrijven steeds vaker bij de zwakste schakel in de keten. Vaak zijn dit de toeleveranciers in het midden- en kleinbedrijf, zo blijkt uit onderzoek. In de praktijk hebben veel kleine bedrijven hun cyber security (nog) niet optimaal ingericht. Enig idee hoe goed jouw bedrijf digitaal is beveiligd? En welk potentieel risico je vormt voor je eigen klanten?
Goed dat je op de website van het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid (ECCW) bent. Wij helpen je om jouw kennis over cyber crime te vergroten. De komende tijd breiden wij deze website verder uit met waardevolle informatie voor ondernemers in Limburg. Op de hoogte blijven?
Ransomware (cyberafpersing) is één van de vele vormen van cybercriminaliteit waarmee je als ondernemer in het mkb te maken kunt krijgen. Andere veelvoorkomende cyber crimes zijn malware, phishing e-mails, trojans, defacing en acquisitiefraude. Sommige termen heb je vaker gehoord, andere misschien zojuist voor het eerst.
Leer meer over Phishing
Wil je meer informatie over cybercriminaliteit en wat je ertegen kunt doen? En wil je graag direct met iemand hierover in gesprek? In dat geval bel je het beste met onze informatielijn: tel. 0475 79 65 29.
Wij maken je dan verder wegwijs. Of verbinden je als dat nodig is door met één van onze specialistische IT-partners op het gebied van cyber security.