Ervaring met de Cyberscan: wat levert het op?

De Landbouwwinkel liet een Cyberscan uitvoeren door het ECCW. Hoe hebben zij dat ervaren?

Digitale veiligheid moet je doen: wat leer je tijdens de ZZP workshop?

Speciaal voor ZZP-ers organiseren we als ECCW een hands-on workshop rondom Digitale Veiligheid. We doen dat in twee stappen. De eerste stap is een groepsworkshop (online) waarin we de basis met je doornemen en bepalen wat voor jou bedrijf nu de belangrijkste gegevens zijn. Waar kunje echt niet zonder? Dat blijkt soms toch heel anders te zijn dan je eerst dacht. En door te werken in een groep hoor je ook hoe anderen hier tegenaan kijken en leer je van elkaar. De tweede stap is een individuele online sessie met een van onze experts. Zij kijken met jouw naar je eigen situatie, geven advies en helpen je waar nodig met technische vragen.

Certificeren van informatiebeveiiging: een interview met Hans de Munter van Neuroplast

Hans de Munter is CEO an het bedrijf Neuroplast in Maastricht. Zij produceren stamcellen voor medische behandelingen. Hij vertelt in dit interview wat voor hem als bedrijf het belang is van een gestructureerde aanpak van informatiebeveiliging. Hij vertelt over de plussen en minnen en ook over het balgn vand ecertficiering van zijn toeleveranciers.

Ransomware: ervaringen van een family-office

Gerke van de Ven is samen met Ester Böinck oprichter en eigenaar van Boven en Dean. Boven is een family office voor vermogende klanten in het bedrijfsleven, topsport en entertainmentwereld. Dean ontzorgt klanten administratief als persoonlijk secretaris. Beide bedrijven werken met zeer persoonlijke gegevens. Ze verwerken bijvoorbeeld alle fysieke en digitale post van cliënten. Van bankafschriften tot huwelijkse voorwaarden tot aangiftes.

(overgenomen van de website van het digitaltrustcenter).

interview met Natascha Rouette: omgaan met een ransomware hack

Natascha Rouette en haar bedrijf Media-Inn werden getroffen door een ransomware aanval. Zij vertelt hoe dat ging en wat de gevolgen waren.

Interview met Dick Bos: De backup deed het gelukkig!

Dick vertelt hoe hij slachtoffer werd van ransomware door een mail van iemand die hij persoonlijk kende.

Interview met Henk Rozeboom: Gelukkig dat mijn klant oplette en die factuur niet betaalde!

Henk vertelt hoe hij te maken kreeg met een bedriegelijk echte spookfactuur.