Gegevens van Kamerleden liggen op straat door cyberaanval

Het bedrijf ID-ware, een bedrijf in toegangssystemen en toegangspasjes, is gehackt en hierbij hebben criminelen toegangspasjes gestolen en op internet geplaatst. Hierbij zit ook informatie van Kamerleden! Het laat wederom zien hoe kwetsbaar jouw gegevens en de gegevens van klanten zijn en hoe belangrijk het is om dit bij jouw bedrijf goed te beveiligen.

Het bedrijf ID-ware levert toegangssystemen aan bedrijven en overheden in Nederland en Duitsland. In Nederland betreft dat onder andere de Eerste en Tweede Kamer, de politieacademie, ministeries van justitie en veiligheid, defensie, financiën en Binnenlandse Zaken. Daarnaast heeft het bedrijf ook klanten als ProRail, TNO en Alliander. Vrij grote en belangrijke instanties dus en nu staan gegevens van Kamerleden en personeel dus online.

Door middel van gijzelsoftware hebben de hackers persoonlijke gegevens, zoals naam, geboortedatum en pasgegevens, in handen gekregen. In theorie kunnen mensen met kwade bedoelingen de data gebruiken om de toegangscontrole te omzeilen. Het kan ook gebruikt worden voor het identificeren van personen bij talloze organisaties.

Het gebeurt nu bij een vrij grote instantie, maar wekelijk worden er ook mkb-bedrijven getroffen door cyberaanvallen waarbij data gestolen wordt van klanten of andere bedrijven in de keten. Het is dus zeer belangrijk dat je als bedrijf goed beveiligd bent tegen hackers en de juiste maatregelen neemt om criminaliteit te voorkomen.

Het gehele artikel over de cyberaanval op ID-ware kun je lezen via https://www.nu.nl/tech/6228510/bedrijf-in-toegangspasjes-gehackt-gegevens-kamerleden-liggen-op-straat.html

Meer nieuws