Er bestaat een grote kans dat jouw ketenpartners te maken hebben gehad met ransomware!

De helft van Nederlandse organisaties heeft te maken gehad met ketenpartner die getroffen was door ransomware-aanval. Daardoor loop jij ook een groot risico om getroffen te worden. Vaak weet je er ook nog eens niets van, want slechts de helft van de Nederlandse organisaties deelt informatie over ransomware-aanvallen met hun leveranciers.

Uit onderzoek van Sapio Research blijkt dat 77% van de Nederlandse IT-leiders gelooft dat hun partners en klanten ervoor zorgen dat zij aantrekkelijker zijn voor cyberaanvallen. Dit is een bijzonder ernstige uitdaging volgens Trend Micro, aangezien MKB-bedrijven (die mogelijk minder goed beveiligd zijn) een groot deel van de supply chain vormen voor 38% van de Nederlandse organisaties.

Zo ontdekte Trend Micro ook dat 54% van de Nederlandse organisaties een partner binnen zijn supply chain had, die werd getroffen door ransomware. Hierdoor liepen hun systemen ook risico om te worden gecompromitteerd. Veel organisaties nemen echter te weinig of zelfs geen stappen om de beveiliging van partners te verbeteren.

Benieuwd naar het hele artikel? Ga dan naar https://www.cybercrimeinfo.nl/cybercrime/ransomware/1019344_helft-nederlandse-organisaties-te-maken-gehad-met-ketenpartner-getroffen-door-ransomware-aanval?utm_source=Laposta&utm_campaign=Nieuwsbrief+226+%28week+36-2022%29+Cybercrimeinfo.nl&utm_medium=email 

Meer nieuws