Een ervaring met de cyberscan

Sinds kort zijn we bezig met het uitvoeren van cyberscans bij ondernemers. Hier een eerste reactie van Hans Timmermans van ASK Renovatie in Weert.

Een paar vragen aan Hans naar aanleiding van de uitgevoerde scan.

Wat was de aanleiding om mee te doen aan de weerbaarheidscan?

Het was een aangeboden kans die ik niet heb laten liggen. Naar aanleiding van de cyber bijeenkomst in 2018 van de BcLK (parkmanagement red.) in Weert had ik al voor mezelf een aantal vragen: "Hoe zou het bij ons zijn? Hoe kan ik dit checken? Hoe kom ik er achter dat ik gehackt ben?"

Het aanbod van de scan was voor mij de kans om antwoord te krijgen op die vragen.

Hoe hebben jullie ons bezoek ervaren?

Allereerst had ik geen idee wat ervan te verwachten. Ik ben er ook met open vizier in gegaan. Het introductie gesprek was heel makkelijk en open. Jullie konden zeer zelfstandig, zonder veel aandacht van ons, jullie werk doen. Dat had ik ook niet verwacht. Ik dacht zeker dat wij hier ook heel erg mee bezig zouden zijn.

Alles bij elkaar is het heel erg vlot verlopen zonder al te veel belasting van onze normale werkzaamheden.

Wat hebben jullie er aan gehad?

Heel veel, want we wisten er eigenlijk weinig van en nu veel meer. Met name de praktische insteek die jullie hebben gekozen heeft mij zeer gecharmeerd en ook gelijk de ogen geopend. Ik heb gezien hoe makkelijk het is om ergens toegang te verkrijgen.

Het eindgesprek was voor ons een echte eyeopener. We gaan hier zeker mee aan de slag en hebben er veel profijt van. Dank daarvoor.

Meer nieuws