'Eerst checken, dan klikken’.

Internetcriminelen worden slimmer. Daardoor is het steeds lastiger in één oogopslag te herkennen als zij je persoonlijke gegevens willen misbruiken of geld afhandig willen maken. Check daarom eerst of een link, bijlage of betaalverzoek in een e-mail, sms of appje te vertrouwen is. En klik pas als je dat zeker weet.

Om mensen te helpen zich beter tegen internetcriminaliteit te beschermen, trapt het ministerie van Justitie en Veiligheid samen met een groot aantal partners op zaterdag 25 mei 2019 een nieuwe publiekscampagne af onder het motto ‘Eerst checken, dan klikken’. 

Op veiliginternetten.nl vind je tips om je internetveiligheid verder te vergroten. Ook kun je een quiz spelen om jouw kennis te testen.

Over de campagne

Met de publiekscampagne tegen internetcriminaliteit wil het ministerie van Justitie en Veiligheid Nederlanders helpen zich beter tegen internetcriminaliteit te beschermen. De campagne is zichtbaar op TV en sociale media. Daar worden mensen opgeroepen maatregelen te treffen tegen internetcriminaliteit. Verder ondersteunen diverse bedrijven en organisaties uit onder meer de ICT- en telecomsector de publiekscampagne. Zij vragen via hun eigen kanalen aandacht voor het onderwerp.