Cybercriminelen richten zich vaak op kleine bedrijven

Zo hopen ze toegang te krijgen tot grotere organisaties. Deze grootschalige cyberaanvallen ken je natuurlijk wel en halen vaak ook het nieuws, echter zijn er ook veel kleine bedrijven die te maken krijgen met ransomware en hiervan proberen te herstellen. Jouw bedrijf is dus wellicht niet zo veilig als je in eerste instantie zou denken.

Om aandacht te geven aan de onbekende verhalen over ransomware, is er dit jaar ook gekeken naar de gegevens van de SOC-as-a-Service-team, waarbij er is gekeken naar het aantal aanvallen dat het SOC heeft gedetecteerd en het aantal gemelde ransomware-incidenten. Het aantal ransomware-bedreigingen dat ontdekt is door het SOC steeg tussen januari en juni van dit jaar tot meer dan 1,2 miljoen per maand. Het aantal daadwerkelijke ransomware-incidenten piekte in januari en begon daarna af te nemen in mei.

Ook valt op dat het aantal ransomware-aanvallen het afgelopen jaar toenam bij de 5 belangrijkste sectoren (onderwijs, gemeenten, gezondheidszorg, infrastructuur en de financiële sector), terwijl het aantal aanvallen op andere sectoren verdubbeld is vergeleken met vorig jaar.

Het is dus belangrijker dan ooit om een zo goed mogelijk beveiligde website te hebben.

Benieuwd naar het hele artikel? Ga dan naar https://www.cybercrimeinfo.nl/cybercrime/ransomware/1007754_veel-cybercriminelen-richten-zich-juist-op-kleine-bedrijven-in-een-poging-om-zo-toegang-te-krijgen-tot-grotere-organisaties

Meer nieuws